Driftstörning hos Westpay

Just nu finns det en driftstörning hos betalleverantören Westpay vilket medför att en del korttransaktioner inte går igenom i kortterminalerna. Tekniker hos Westpay jobbar på problemet och vi hoppas att de har löst problemet inom kort. Så snart problemet är åtgärdat så kommer det börja gå att ta betalt som vanligt. Vi kommer uppdatera denna driftstörning så snart vi får information om att problemet är löst.

Updatering kl 15:49 : Problemet verkade under en tid se ut att vara löst, men verkar återinträffat då vi ser att många transaktioner nu nekas. Vi är i löpande kontakt med leverantören Westpay för att få mer besked om när det väntas löst. Driftstörningen verkar gälla Westpays samtliga terminaler i Sverige hos alla deras kunder, inte bara EasyCashier.

Uppdatering kl 17:59 : Driftstörningen hos Westpay är fortsatt inte löst. Det medför även stora problem för Willys och Hemköp i landet. Vi vet att tekniker hos Westpay jobbar med högsta prioritet för att få igång normal drift igen. I vissa fall verkar det fungera något bättre genom att använda Chip + PIN istället för att “blippa”, även om många Chip + PIN också nekas.

Uppdatering 18:30 : Just nu ser vi att korttransaktioner börjat fungera igen i Westpays kortterminaler. Vi fortsätter att övervaka flödet.